Hoppa till sidans innehåll

Värmländska Nyheter


Karlstad Grand Prix Award delas i år ut postumt till Bo ”Kulon” Lennartsson, tidigare mångårig styrelsemedlem i RF-SISU Värmland.
 
Rapporter om att ledare och aktiva inte följer regler kring omklädningsrum.
 
Vi har samlat svar på några av de vanligaste frågorna kring de lokala rekommendationerna för idrotten i Värmland under perioden 11-27 juni.
 
Med anledning av Smittskydd Värmlands införande av skärpta rekommendationer för idrotten i länet, bjuder vi in till en digital informationsstund torsdag 10/6 kl 18-19 via Teams.
 
Coronakurvan har återigen vänt uppåt och särskilt bland barn och ungdomar.
 
Förtjänsttecknet delas ut av Riksidrottsförbundet till 100 personer i idrottsrörelsen vartannat år. I år är tre av mottagarna från Värmland.
 
Folkhälsomyndigheten har uppdaterat de föreskrifter och allmänna råd som riktar sig till idrottsföreningar. Oavsett ålder är det från den 1 juni tillåtet att spela match och tävla i mindre omfattning samt att genomföra mindre läger och cuper.
 
Pandemin har medfört stora utmaningar för föreningsidrotten. Men med kreativitet och uthållighet har det skapats nya sätt att bedriva verksamhet på. Till hjälp finns RF-SISU:s Projektstöd för bibehållen verksamhet under corona.
 
Värmländska barn och unga födda 2002 eller senare får från och med 17 maj delta i enstaka match eller tävling utomhus. Det meddelade Region Värmland på en presskonferens under onsdagen.
 
Smittskydd Värmland ger rekommendation till idrottsföreningar i Värmland att avvakta enstaka matcher och tävlingar utomhus för barn födda 2002 eller senare.
 
Välj mellan flertalet kurser inom ämnet idrottshälsa.
 
RF arbetar löpande med att kartlägga idrottens utmaningar kopplade till corona. Nu behöver vi er hjälp. I vår nya enkät kan ni beskriva er förenings vardag och verklighet genom krisen.
 
Val av ordförande och styrelse samt avhandling av det hårt prövande coronaåret 2020. Det var några av punkterna på agendan under årets distriktsidrottsmöte. Ta del av en sammanfattning från stämman.
 
Tre frågor till Malin Elfman, sakkunnig barn- och ungdomsidrott, som den 21 april håller den digitala kursen Trygga idrottsmiljöer …
 
Ansökningsperiod flyttas till 7-19 maj.
 
12


Våra Sponsorer


Abia

Grums Måleri

 Peks Mek

 ProSeal

Säljex

Triton

Postadress:
Grums BMK - Badminton
c/o Dick Granberg, Skolbacken 14B
65671 Skattkärr

Kontakt:
Tel: +46764246960
E-post: dickgranberg@hotmail...

Se all info